Ispanaklı Ve Parmesanlı Fırında Makarna

Ispanaklı Ve Parmesanlı Fırında Makarna
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ispanaklı Ve Parmesanlı Fırında Makarna için

Malzemeler

  • 250 gr pipette (bukle makarna)
  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr un
  • 500 ml süt
  • 150 gr doğranmış ıspanak
  • 200 gr rendelenmiş parmesan veya ricotta peyniri
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Ispanaklı Ve Parmesanlı Fırında Makarna

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan makarnalara harika bir örnek. Makarnayı bir tencerede paket üzerindeki pişirme süresine göre haşlayın.

Bir sos tenceresinde tereyağını eritip ocaktan alın. Unu yavaş yavaş ekleyip iyice karıştırın. Tekrar kısık ateşe alıp sürekli karıştırarak azar azar süt ekleyin. Puding kıvamına gelince ocaktan alın.

Ispanakları tavada zeytinyağında soteleyin. Makarnayı ıspanak, sos ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısıyla harmanlayın. Tuz, karabiber ekleyin. Fırın kabına aktarıp üzerine kalan peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin ve servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo