ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ ISPANAKLI VE PARMESANLI FIRINDA MAKARNA

Ispanaklı ve parmesanlı fırında makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı ve parmesanlı fırında makarna tarifi için malzemeler

  • 250 gr pipette (bukle makarna)
  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr un
  • 500 ml süt
  • 150 gr doğranmış ıspanak
  • 200 gr rendelenmiş parmesan veya ricotta peyniri
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Ispanaklı ve parmesanlı fırında makarna Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan makarnalara harika bir örnek. Makarnayı bir tencerede paket üzerindeki pişirme süresine göre haşlayın.

Bir sos tenceresinde tereyağını eritip ocaktan alın. Unu yavaş yavaş ekleyip iyice karıştırın. Tekrar kısık ateşe alıp sürekli karıştırarak azar azar süt ekleyin. Puding kıvamına gelince ocaktan alın.

Ispanakları tavada zeytinyağında soteleyin. Makarnayı ıspanak, sos ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısıyla harmanlayın. Tuz, karabiber ekleyin. Fırın kabına aktarıp üzerine kalan peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin ve servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.