ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ İRMİK UNLU TAZE MAKARNA

İrmik Unlu Taze Makarna

İrmik unlu taze makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İrmik Unlu Taze Makarna Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı un+1/4 bardak un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 3 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 3 su bardağı cevizli ezme
  • 1 su bardağı tulum peyniri
  • 1 yemek kaşığı hazır pesto sos
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • Taze kekik
  • Tulum peyniri

İrmik Unlu Taze Makarna Nasıl Yapılır?

Un ve irmiği geniş bir kasede harmanlayın. Ortasını çukurlaştırıp yumurta, yumurta sarıları, su ve zeytinyağını ilave edip hamur toparlanıncaya kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın ve bir merdane yardımıyla ince açın. Bir bıçak yardımıyla orta kalınlıkta kısa şeritler kesin. Üzerlerine un ve irmik serpip bir bezle kapatın 10-15 dakika bekletip tuzlu kaynar suda 10 dakika haşlayın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kaseye alın. Makarnayı haşladığınız sudan iki kepçe kadar sosa ilave edin ve karıştırın. Haşlanan makarnaların suyunu süzün. Geniş bir servis kasesine önce makarnayı sonra sosu ilave edip karıştırın. Taze kekik ve tulum peyniri ile süsleyerek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!