ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ İÇ BAKLA VE ENGİNARLI MAKARNA

İç Bakla Ve Enginarlı Makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İç Bakla Ve Enginarlı Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket buket makarna
  • 4 adet enginar
  • 1 adet soğan
  • 400 gr. iç bakla
  • Birkaç yaprak tere
  • 1/2 demet derotu
  • 40 ml. zeytinyağı
  • 40 gr. rendelenmiş parmesan peyniri (veya rendelenmiş light kaşar peyniri)
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

İç Bakla Ve Enginarlı Makarna Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım... Makarnayı bol tuzlu suda aldente olarak haşlayıp süzün.

Enginarları dörde kesin. Soğanı soyup küp kesin. Dereotunu incecik kıyın.

Tencereye zeytinyağını koyun, ısınınca soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar çevirin. İç baklaları ekleyip 2 dakika daha çevirmeye devam edin.

200 ml. sıcak su ekleyin. Hafif yumuşayıncaya kadar pişirip enginarları ilave edin. Tuz ile tatlandırın.

Süzdüğünüz makarnaları tencereye ekleyip çevirin. Dereotunu ve tere yapraklarını kattıktan birkaç dakika sonra, taze çekilmiş karabiber ve peynir rende ile servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!