ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ DENİZ ÜRÜNLÜ MAKARNA

Deniz Ürünlü Makarna

Deniz ürünlü makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

2 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Deniz Ürünlü Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 20 ayıklanmış midye
  • 250 gr soyulmuş karides
  • 10 dilim kalamar
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 200 ml krema
  • 8 diş sarımsak
  • Bir tutam fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Deniz Ürünlü Makarna Nasıl Yapılır?

  • Kalamarı sirkeli suda 1 saat bekletin. Sirkeli suyu iyice süzüp bir tencerede bol suyla yarım saat kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin.
  • Karidesleri tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Midyeleri ayrı bir tencereye alıp tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Her ikisini de süzüp ayrı ayrı kaplarda bekletin.
  • Sarımsakları temizleyip ortadan ikiye kesin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kısık ateşte kadar kavurun.
  • Kremayı ekleyip 5 dakika daha çevirin. Haşlanmış deniz mahsullerini  karışıma ilave edip soteleyin.
  • Karabiber ve tuzu ekleyip birkaç dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın.
  • Makarnayı bol suda haşlayıp süzün. Deniz mahsulleriyle ve fesleğenle harmanlayıp servis yapın. Dilerseniz parmesan peyniriyle de süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!