ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ DENİZ ÜRÜNLÜ MAKARNA

Deniz ürünlü makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Deniz ürünlü makarna tarifi için malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 20 ayıklanmış midye
  • 250 gr soyulmuş karides
  • 10 dilim kalamar
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 200 ml krema
  • 8 diş sarımsak
  • Bir tutam fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Deniz ürünlü makarna Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri.

Kalamarı sirkeli suda 1 saat bekletin. Sirkeli suyu iyice süzüp bir tencerede bol suyla yarım saat kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin. Karidesleri tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Midyeleri ayrı bir tencereye alıp tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Her ikisini de süzüp ayrı ayrı kaplarda bekletin.

Sarımsakları temizleyip ortadan ikiye kesin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kısık ateşte kadar kavurun. Kremayı ekleyip 5 dakika daha çevirin. Haşlanmış deniz mahsullerini  karışıma ilave edip soteleyin. Karabiber ve tuzu ekleyip birkaç dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın.
 
Makarnayı bol suda haşlayıp süzün. Deniz mahsulleriyle ve fesleğenle harmanlayıp servis yapın. Dilerseniz parmesan peyniriyle de süsleyebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.