ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ DENİZ MAHSULÜ DOLGULU MAKARNA

Deniz Mahsulü Dolgulu Makarna

Deniz mahsulü dolgulu makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Deniz Mahsulü Dolgulu Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 12 jumbo boy istiridye makarna

Sosu için

  • 180 g deniz tarağı
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze kekik
  • 4 tatlı kaşığı kapari
  • Karabiber
  • 2 kırmızı kapya biberi
  • 180 g yengeç surimi
  • 1/3 su bardağı ricotta peyniri
  • 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı ekşi krema
  • 1/2 tatlı kaşığı kurutulmuş baharat çeşnisi
  • 60 g rendelenmiş mozarella peyniri

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Deniz Mahsulü Dolgulu Makarna Nasıl Yapılır?

  • Deniz taraklarını yıkayın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla suyunu çektirin. Deniz kabuğu şeklindeli jumbo makarnaları suyuna tuz ilave etmeden haşlayın. Pişme süresinin tamamlanmasına 2 dakika kalan deniz taraklarını ilave edin. Ocaktan alıp suyunu süzün. Süzdüğünüz deniz taraklarını küçük doğrayın.
  • Küp doğradığınız domates, ince kıydığınız soğan, limon suyu ve taze kekiği pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mutfak robotundan geçirin. Sos pürüzsüz bir kıvam aldığında bir sos tenceresine alın. Kaparileri ilave edip karabiberle tatlandırın ve kaynamaya bırakın.
  • Doğradığınız deniz tarağı, küçük doğradığınız yengeç surimiler, küp doğradığınız kırmızı kapya biberleri ve ince kıydığınız maydanozu ayrı bir tavaya alın. Bir kasede çırptığınız yumurta sarıları, ekşi krema ve baharat çeşnisini ilave edin. Son olarak ricotta peynirini ekleyin. 8-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin. 
  • Hazırladığınız deniz mahsullü karışımı bir kaşık yardımıyla süzdüğünüz makarnaların içlerine doldurun. Dolgulu makarnaları hafif yağladığınız bir fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine domatesli sostan gezdirip rendelenmiş mozarella peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!