ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ ÇORTİ TAPLAMASI

Çorti Taplaması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çorti Taplaması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr lahana turşusu
  • 1.5 litre su
  • 4 diş sarımsak
  • 3 sivri biber
  • 500 gr ince bulgur
  • 1.5~2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Tuz

Üzeri için

  • 150 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pul biber

Çorti Taplaması Nasıl Yapılır?

Bulguru bir kaba alın. Tuz döküp harmanlayın. Üzerine sıcak su dökün ve bir kapak kapatarak yumuşayıncaya kadar bekletin. Bulgur şişince un ekleyip karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yoğurmaya başlayın. Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin. Hamurdan parçalar kopartıp avucunuzda yuvarladıktan sonra bastırarak yassı şekil verin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Lahana turşusunu tencereye alın. Üzerine su, sarımsak, doğranmış biber ekleyip orta ateşte 20 dakika pişirin. Hazırladığınız köfteleri ekleyin ve 15 dakika daha pişirin. Tereyağını eritip kırmızı pul biber ekleyin ve yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!