ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ BROKOLİLİ VE KARNABAHARLI FIRIN MAKARNA

Brokolili Ve Karnabaharlı Fırın Makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Brokolili Ve Karnabaharlı Fırın Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket burgu makarna
  • 500 gr karnabahar
  • 250 gr brokoli
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yumurta
  • 2.5 su bardağı süt
  • 30 gr tereyağı
  • 1 közlenmiş salçalık kırmızıbiber
  • 1 yufka
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Brokolili Ve Karnabaharlı Fırın Makarna Nasıl Yapılır?

Karnabahar ve brokolileri küçük parçalar şeklinde ayırın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzüp bir kaba alın. Makarnayı kaynar tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Suyunu süzüp karnabahar ve brokoli ile harmanlayın. Yumurtaları geniş bir kaseye kırın. Süt ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip çırpın. Küçük kesilmiş tereyağı, kırmızıbiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Makarnanın üzerine ekleyip harmanlayın. İçi yağlanmış derin, yuvarlak fırın kabına kenarları dışa taşacak şekilde yufkayı yerleştirin. Sebzeli makarnayı fırın kabına aktarın. Kenarlardan sarkan yufkayı makarnanın üzerine katlayarak kapatın. Üzerine fırçayla zeytinyağı sürüp yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Yağlı kağıdı alıp üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!