ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ BİBERLİ ERİŞTE

BİBERLİ ERİŞTE

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberli erişte tarifi için malzemeler
  • 1 paket erişte
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 3 salçalık kırmızıbiber
  • 2 kereviz sapı
  • 1 çay bardağı yerfıstığı
  • 2 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
  • 2 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber sosu
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
Biberli erişte Nasıl Yapılır

Erişteyi 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı sıvıyağ eklenmiş suda haşlayıp süzün. Biberleri temizleyip jülyen doğrayın. Kereviz saplarını temizleyip doğrayın. Yer fıstıklarını ılık suda 15-20 dakika beklettikten sonra teflon tavada yağsız olarak kavurun. Acı ve tatlı kırmızıbiber sosu ile soya sosunu bir kapta karıştırın. Sıvıyağı tencerede ısıtıp biberleri soteleyin. Yerfıstıkları, sebze ve soslu karışımı ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. 

Erişteleri geniş bir servis kasesine alın. Sebzeli karışımla harmanlayıp sıcak veya ılık servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!