ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLI REZENE

Zeytinyağlı Rezene

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Rezene Tarifi İçin malzemeler

  • 4 rezene
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1 portakalın suyu
  • 3 defne yaprağı
  • 2 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 40 gr rokfor veya keçi peyniri
  • Tuz

Zeytinyağlı Rezene Nasıl Yapılır?

Temizlenmiş rezeneleri buzlu suda 3 dakika bekletin. Süzüp uzunlamasına ikiye bölün. Büyük boy bir tencereye dizin. Misket büyüklüğünde top şeklinde kesilmiş havucu ve patatesi ilave edin. Ufalanmış defne yapraklarını, kıyılmış sarımsaklar, tuz, şeker, tane karabiberi serpin. En son portakal suyunu ve zeytinyağını ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp üzerine rendelenmiş rokfor veya keçi peyniri serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!