ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLI REZENE

Zeytinyağlı rezene

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı rezene tarifi için malzemeler

  • 4 rezene
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1 portakalın suyu
  • 3 defne yaprağı
  • 2 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 40 gr rokfor veya keçi peyniri
  • Tuz

Zeytinyağlı rezene Nasıl Yapılır

Temizlenmiş rezeneleri buzlu suda 3 dakika bekletin. Süzüp uzunlamasına ikiye bölün. Büyük boy bir tencereye dizin. Misket büyüklüğünde top şeklinde kesilmiş havucu ve patatesi ilave edin. Ufalanmış defne yapraklarını, kıyılmış sarımsaklar, tuz, şeker, tane karabiberi serpin. En son portakal suyunu ve zeytinyağını ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp üzerine rendelenmiş rokfor veya keçi peyniri serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.