ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ TARÇIN KOKULU YENİ YIL ÇELENGİ

Tarçın Kokulu Yeni Yıl Çelengi

Tarçın kokulu yeni yıl çelengi

Zeynep Dinç’in mis kokulu bu tarifiyle yeni yılda odanızın kapısını süsleyebilirsiniz.

Limonlu vanilyalı yıldızlar ve masal pasta tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarçın Kokulu Yeni Yıl Çelengi Tarifi İçin malzemeler

  • 3-3,5 bardak un
  • 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 140 g tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 3/4 bardak esmer şeker
  • 2/3 bardak pekmez
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı toz tarçın

Royal içing için

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı taze limon suyu
  • 10 yemek kaşığı pudra şekeri

Tarçın Kokulu Yeni Yıl Çelengi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasede tereyağı, şeker ve yumurtayı çırpın. Pekmezi ve tarçını ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Unu ve karbonatı ekleyin. Hamur spatulası ile katlaya katlaya, hamuru ele gelir duruma getirdikten sonra elde toparlayın ve torbaya aldıktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  • Hamuru dolaptan çıkarıp ikiye bölün (Tek çelenk yapacaksanız hamurun diğer yarısını buzdolabında 2 gün muhafaza edebilirsiniz).
  • Unlanmış tezgahta veya 2 pişirme kağıdı arasında bir merdane yardımıyla 0,5 cm’den kalın, 6-7 mm olacak şekilde hamuru açın.
  • Açtığınız hamurdan, önce bir yemek tabağını kalıp gibi kullanarak unlanmış bıçak yardımı ile çelengin yuvarlağını kesin.
  • Daha sonra ortasına bir pasta tabağını koyup yine bıçak yardımı ile keserek çelengin halkasını oluşturun. Kalan hamurdan da istediğiniz büyüklükte yıldızlar hazırlayın.
  • Tüm kurabiyeleri, pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alarak önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 12-15 dakika pişirin.
  • Royal icing için tüm malzemeyi bir kaba alarak kuvvetli bir şekilde 3-4 dakika çırparak homojen, akışkan ama tutkalsı bir kıvam elde edin.
  • Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelince tepsiden alın.
  • Çelenk halkasının üzerine nasıl bir tasarım yapacağınıza karar verip istediğiniz yıldızları royal icing ile kaplayıp kurumaya bırakın.
  • İsterseniz gıda boyası ile renklendirebilir, inci şekerler ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!