Sütlü Pilav

Sütlü Pilav
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sütlü Pilav için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık pirinç (Baldo)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 dal dereotu (İnce kıyılmış)
Sütlü Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci, 3 kez suyunu değiştirmek suretiyle yıkayıp sıcak suda yarım saat ıslatın. Pirincin suyunu süzün ve bir pilav tenceresine alın. Üzerine sütü dökün ve kısık ateşte sütü çekene kadar pişirin. 
  2. Sütü iyice çektikten sonra tereyağını ekleyin ve iyice karıştırıp üzerine kağıt havlu koyarak tencerenin kapağını kapatın. Dinlenmeye bırakın (Yoksa tenceredeki buhar pilavın ıslanmasına neden olur). İnce kıyılmış dereotu ile sıcak servis edin.

Servis önerisi
Pilavı servis ederken kestane ve nar ile süsleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo