ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ SÜTLÜ PİLAV

Sütlü Pilav

Sütlü pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sütlü Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık pirinç (Baldo)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 dal dereotu (İnce kıyılmış)

Sütlü Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci, 3 kez suyunu değiştirmek suretiyle yıkayıp sıcak suda yarım saat ıslatın. Pirincin suyunu süzün ve bir pilav tenceresine alın. Üzerine sütü dökün ve kısık ateşte sütü çekene kadar pişirin. 
  • Sütü iyice çektikten sonra tereyağını ekleyin ve iyice karıştırıp üzerine kağıt havlu koyarak tencerenin kapağını kapatın. Dinlenmeye bırakın (Yoksa tenceredeki buhar pilavın ıslanmasına neden olur). İnce kıyılmış dereotu ile sıcak servis edin.

Servis önerisi
Pilavı servis ederken kestane ve nar ile süsleyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!