Pastırmalı Hindi

Pastırmalı Hindi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pastırmalı Hindi için

Malzemeler

  • Yarım kg fileto hindi göğüs (3~4 ince dilim)
  • 150 gr çemensiz pastırma
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Tereyağı
  • Kürdan
Pastırmalı Hindi

Nasıl Yapılır

Hindi etlerini biftek gibi çok ince olacak şekilde inceltin. İnceltiğiniz her dilimi tuz ve karabiber ile tatlandırın. Üzerine pastırma dilimlerini yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarın. Bir parmak kalınlığında dilimleyip kürdan ile kenarını tutturun. Tüm dilimlere aynı işlemi uygulayın. Tereyağını yapışmaz tavada ısıtın. Pastırmalı hindi etlerini tavaya alıp orta ateşte her iki tarafını kızartın. Sıcak servis yapın.

Not: Hindi etinin pek belirgin olmayan lezzetine pastırma çok yakışır. Ancak pastırmanın çemensiz olanını kullanmalısınız. Çemenli olarak eklendiğinde etin tadı acılaşabilir.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo