ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ PASTIRMALI HİNDİ

Pastırmalı Hindi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı Hindi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kg fileto hindi göğüs (3~4 ince dilim)
  • 150 gr çemensiz pastırma
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Tereyağı
  • Kürdan

Pastırmalı Hindi Nasıl Yapılır?

Hindi etlerini biftek gibi çok ince olacak şekilde inceltin. İnceltiğiniz her dilimi tuz ve karabiber ile tatlandırın. Üzerine pastırma dilimlerini yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarın. Bir parmak kalınlığında dilimleyip kürdan ile kenarını tutturun. Tüm dilimlere aynı işlemi uygulayın. Tereyağını yapışmaz tavada ısıtın. Pastırmalı hindi etlerini tavaya alıp orta ateşte her iki tarafını kızartın. Sıcak servis yapın.

Not: Hindi etinin pek belirgin olmayan lezzetine pastırma çok yakışır. Ancak pastırmanın çemensiz olanını kullanmalısınız. Çemenli olarak eklendiğinde etin tadı acılaşabilir.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.