ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ LİMONLU VE VANİLYALI YILDIZLAR

Limonlu Ve Vanilyalı Yıldızlar

Limonlu ve vanilyalı yıldızlar

Zeynep Dinç’ten mis kokulu ferah bir lezzete ne dersiniz? Vanilya ve limon aromasıyla tatlandırılan yılbaşı kurabiyelerine bayılacaksınız. 

Çikolatalı kurabiye evler ve portakallı zencefilli yeni yıl çocukları tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Ve Vanilyalı Yıldızlar Tarifi İçin malzemeler

  • 2,5 bardak un
  • 200 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1/4 bardak toz şeker
  • 1/4 bardak esmer şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Vanilya glazürü için

  • 2 bardak pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2-3 damla limon suyu 

Limonlu Ve Vanilyalı Yıldızlar Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta tereyağı, toz şeker, esmer şeker ve limon kabuğu rendesini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Daha sonra unu ekleyip yoğurun ve 15 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin.
  • Hamuru ikiye bölün. Tezgahta, unlanmış 2 pişirme kağıdı arasında bir merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın.
  • İstediğiniz büyüklükte yıldızlar kesin. Pişirme kağıdı ile birlikte tepsiye alın. Aynı işlemi ikinci hamura da uygulayıp ikinci tepsiyi de hazırlayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 12-15 dakika dikkatli pişirin. (Hemen yanabilir)
  • Bir kasede glazür malzemelerini akışkan ve homojen bir kıvama gelene kadar çırpın.
  • Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, 5-10 dakika soğuduktan sonra tepsiden alın ve üzerine ister bir kaşık yardımı ile glazür sürün, isterseniz kurabiyeleri glazüre batırıp çıkarın. Kuruyunca üzerine pudra şekeri serpin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!