ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ PATATESLİ ENGİNAR SEPETİ

Patatesli Enginar Sepeti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Enginar Sepeti Tarifi İçin malzemeler

  • 6 enginar
  • 3-4 patates
  • Yarım çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 2-3 dal maydanoz
  • 2-3 dal dereotu
  • 2 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin
  • Tuz
  • Karabiber

Patatesli Enginar Sepeti Nasıl Yapılır?

  • Enginarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Enginarları süzüp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve un ilave edip karıştırın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Enginarları tencereden kevgirle çıkarıp süzgece alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
  • Patatesleri kabuğu ile haşlayıp süzün. Soyup ezin. Dereotunu kıyıp yarısından fazlasını püreye ekleyin.
  • Kalan zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve 1 tutam tuzu ekleyip karıştırın. 
  • Hazırladığınız püreyi enginarların içine paylaştırın. Üzerini kalan dereotu ve zeytin dilimleriyle süsleyin.
  • Maydanozu kıyıp pürenin üzerine serpiştin ve soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
    Yeni tatlar keşfetmek için, sebzeli zeytinyağlı enginar tarifini deneyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!