Patatesli Enginar Sepeti

Patatesli Enginar Sepeti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patatesli Enginar Sepeti için

Malzemeler

  • 6 enginar
  • 3-4 patates
  • Yarım çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 2-3 dal maydanoz
  • 2-3 dal dereotu
  • 2 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin
  • Tuz
  • Karabiber
Patatesli Enginar Sepeti

Nasıl Yapılır

  1. Enginarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.
  2. Enginarları süzüp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve un ilave edip karıştırın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Enginarları tencereden kevgirle çıkarıp süzgece alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
  4. Patatesleri kabuğu ile haşlayıp süzün. Soyup ezin. Dereotunu kıyıp yarısından fazlasını püreye ekleyin.
  5. Kalan zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve 1 tutam tuzu ekleyip karıştırın. 
  6. Hazırladığınız püreyi enginarların içine paylaştırın. Üzerini kalan dereotu ve zeytin dilimleriyle süsleyin.
  7. Maydanozu kıyıp pürenin üzerine serpiştin ve soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
    Yeni tatlar keşfetmek için, sebzeli zeytinyağlı enginar tarifini deneyin.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo