ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ MANTARLI PATATES BOHÇASI

MANTARLI PATATES BOHÇASI

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı patates bohçası tarifi için malzemeler
  • 5 patates 300 gr mantar 1 tavuk göğüs eti 1 soğan 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 dal maydanoz 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 4 çorba kaşığı un 2 yumurta 4 çorba kaşığı galeta unu 4 çorba kaşığı mısır unu Tuz
  • karabiber
  • kekik
Mantarlı patates bohçası Nasıl Yapılır

Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp kıyın, mantarları dilimleyin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. 

Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Sarımsak ve tavuğu ekleyip kavurun. Mantarları ilave edip 5-6 dakika pişirin. Tuz, karabiber, kekik ve maydanozu serpip karıştırın. 

Patatesleri haşlayıp soyun ve püre yapın. Un, yumurta, kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın. Portakal büyüklüğünde parçalar koparıp mantarlı karışımla içlerini doldurun ve kapatın. 

Galeta unu ile mısır ununu harmanlayın. Patates bohçalarını bu karışıma bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerleri kızarıncaya kadar fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

felfechir12.10.2016 17:10:02

müthiş :D

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.