ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ KUZU ETLİ ARAP SAÇI

Kuzu Etli Arap Saçı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kuzu Etli Arap Saçı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu kuşbaşı 300 gr arapsaçı 1 soğan 1 diş sarımsak 2.5 su bardağı et suyu 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı biberiye Tuz
  • karabiber

Kuzu Etli Arap Saçı Nasıl Yapılır?

Soğanları ve sarımsakları soyup ince ince doğrayın. Eti tencereye alıp suyunu salıncaya kadar karıştırarak pişirin. Soğan, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip 5-6 dakika kadar orta ateşte sote edin. 

Etler suyunu çekince et suyunu ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Arapsaçını ekleyip pişirmeye devam edin. Ateşten alıp üzerine biberiye serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!