ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ FIRINDA SEBZELİ PİRZOLA

Fırında sebzeli pirzola

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında sebzeli pirzola tarifi için malzemeler

  • 2 kg bütün kuzu pirzola300 gr arpacık soğan10 diş sarımsak200 gr saplı kiraz domates6 patatesYarım su bardağı şarap1 su bardağı sıcak su1 dal taze biberiye4 çorba kaşığı zeytinyağıTuz
  • karabiber

Fırında sebzeli pirzola Nasıl Yapılır

İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin. Kemiklerin uç kısımlarını pişme esnasında yanmaması için alüminyum folyo ile sarın. Etin üzerine tuz ve karabiber serpip etli kısmın üzerine biberiye dallarını yerleştirin. Etleri pişme esnasında açılmaması için iple sarın.

Eti yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz ve karabiber serpin. 

Soğan ve sarımsakları soyun. Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin. Soğan ve patatesleri etin etrafına yerleştirin. Şarap ve sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Pişme esnasında sık sık sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin. Domatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin. 

Eti sebze ve sosuyla birlikte servis tabağına alın. Kemiklerin ucundaki folyoyu çıkarın ve servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.