Kısır

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
-

Kısır Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 domates
- 1 sarı dolmalık biber
- 3 taze soğan
- 1 kırmızı dolmalık biber
- 3 dal maydanoz
- 2 soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 kase kıyılmış kıvırcık marul
- 2 çorba kaşığı nar tanesi
- Tuz
Kısır Nasıl Yapılır?
- Bulguru bir kaba alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.Suyu tamamen çekene kadar bekletin.
- Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın.1 kaşık yağda soteleyin.Biberleri temizleyip küp şeklinde doğrayın.
- Taze soğan ve maydanozu temizleyip doğrayın.Domatesleri soyup doğrayın.
- Hazırladığınız tüm malzemeyi,salçaları ve sotelenmiş soğanı bulgura ekleyip harmanlayın.
- Kalan yağ,limon suyu ve baharatı ilave edip karıştırın.Servis tabağına alıp nar taneleri ve kıvırcık marul ile süsleyip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR