ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KISIR

Kısır

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kısır Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 domates
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 3 taze soğan
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 3 dal maydanoz
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 kase kıyılmış kıvırcık marul
  • 2 çorba kaşığı nar tanesi
  • Tuz

Kısır Nasıl Yapılır?

  • Bulguru bir kaba alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.Suyu tamamen çekene kadar bekletin.
  • Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın.1 kaşık yağda soteleyin.Biberleri temizleyip küp şeklinde doğrayın.
  • Taze soğan ve maydanozu temizleyip doğrayın.Domatesleri soyup doğrayın.
  • Hazırladığınız tüm malzemeyi,salçaları ve sotelenmiş soğanı bulgura ekleyip harmanlayın.
  • Kalan yağ,limon suyu ve baharatı ilave edip karıştırın.Servis tabağına alıp nar taneleri ve kıvırcık marul ile süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!