Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Karamelli şurubu hazırlamak için şekeri
küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli
karıştırarak şekerin rengi kahverengi oluncaya kadar pişirin. Şeker
kahverengileşmeye başladığı sırada 2 su bardağı sıcak su ve 50 g
tereyağını tencereye aktarıp hızlı hızlı karıştırın. Karamelli şurup
kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın ve soğuması için bir
kenarda bekletin.
Diğer tarafta kek için oda sıcaklığında
bekleyen yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Üzerine şekeri
ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Yoğurt, vanilya,
kabartma tozu ve unu ilave edin. Bir taraftan mikserin yüksek devriyle
çırpmaya devam ederken, bir taraftan da fındığın 1 su bardağı kadarını da
içine ilave edin. Pürüzsüz ve akıcı bir kek hamuru elde edene kadar
karıştırın.
Fırın kabını oda sıcaklığındaki tereyağı
ile iyice yağlayın. Hamuru yağlanmış kalıba aktarın. Üzerine kalan 1 su
bardağı fındığı serpiştirip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 40 dakika
pişirin. Karamel sosu üzerine gezdirip, Antep fıstığı ile süsleyerek servis
yapın.
Teşekkür ederiz.