ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ ZEYTİNLİ RULO

Zeytinli rulo

Zeytinli rulo

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli rulo tarifi için malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tutam ezilmiş kaya tuzu
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı dilimlenmiş siyah ve yeşil zeytin karışımı
  • 3 diş sarımsak

Üzeri için

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Zeytinli rulo Nasıl Yapılır

  • Mayayı ılık suya ilave edin ve maya eriyene kadar karıştırıp 5 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Tuz, yumurta, zeytinyağı ve mayalı suyu ilave edip düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir ortamda 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Sarımsakları soyup ezin. Zeytin dilimlerini ekleyip karıştırın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdaneyle incelterek dikdörtgen şeklinde açın. Sarımsaklı zeytin dilimlerini hamurun üzerini kaplayacak şekilde yayın. Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo sarın. Ruloyu una bulanmış bıçakla 1.5 parmak eninde dilimlere kesin. Dilimleri yağlanmış fırın tepsisine kesik tarafı üste gelecek şekilde yerleştirin ve üzerlerine hafifçe bastırın.
  • Yoğurt ve yumurtayı bir kasede çırpıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Susam ve kırmızı pul biber serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.