Mekitsi

Mekitsi
07 Şubat 2024

Mekitsi, Bulgaristan ve Makedonya'da popüler olan bir hamur işidir. Un ve yoğurt ile hazırlanan mekitsi, görünümü ve lezzetiyle pişiye benzer. Derin yağda pişirilen mekitsi, kahvaltıda sos ve reçellerle birlikte tüketilir. Malzemeler hazırsa, mekitsi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mekitsi için

Malzemeler

  • 600 gr un
  • 200 gr yoğurt
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya (20 gr)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
Mekitsi

Nasıl Yapılır

  1. Bir kaseye ılık sütü alın. Üzerine elinizle parçaladığınız yaş maya ve şekeri alarak karıştırın.
  2. Başka bir kapta yoğurt ve karbonatı karıştırın. 
  3. Unu derin bir kaba alın ve üzerine tuz ekleyip karıştırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın.
  4. Sırasıyla yumurta, ayçiçek yağı, yoğurtlu karışım ve sütlü maya karışımını ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
  5. Elde ettiğiniz hamuru streç film ile sararak oda sıcaklığında 40 dakika bekletin.
  6. Hamur kabardıktan sonra tavaya yağ alın ve kızdırın. Elinize sıvı yağ sürün ve hamurdan parçalar kopartın. 
  7. Hamura elinizle şekil verin ve derin yağda arkalı önlü bir şekilde kızartın. 
  8. Tüm hamura aynı işlemi yaptıktan sonra, mekitsileri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Yaş maya yerine 1,5 çay kaşığı kuru maya da kullanabilirsiniz.
  • Hamurun mayalanması için en az 30 dakika bekleyin.
  • Hamura şekil verebilmek için, elinizi yağlayın. Aksi takdirde hamur her tarafa yapışır ve şekil vermesi zorlaşır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo