Pırasalı Ve Peynirli Muffin Tarifi

25 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Pırasalı Ve Peynirli Muffin Tarifi

Pırasalı ve peynirli muffin tarifi; yumuşacık dokusu, pırasa aroması ve eriyen kaşar peyniriyle çay saatlerinden kahvaltıya kadar her ana uyum sağlıyor. Fırında kolayca hazırlanan bu tuzlu muffin, pratikliği ve doyurucu lezzetiyle ev yapımı atıştırmalık arayanlar için ideal bir seçenek sunuyor. Dışı hafif çıtır, içi yumuşacık olan pırasalı ve peynirli muffinler, kahvaltıdan çay saatine her sofraya çok yakışıyor. Peki, pırasalı ve peynirli muffin nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri…

Bir porsiyon pırasalı ve peynirli muffin 185 kaloridir

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pırasalı Ve Peynirli Muffin Tarifi için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy pırasa
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
Pırasalı Ve Peynirli Muffin Tarifi

Nasıl Yapılır

  1. Fırını fanlı ayarda 180 derecede ısıtın. 12’li muffin kalıbına kağıt kalıpları yerleştirin.
  2. Pırasayı ince halkalar halinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp pırasalar yumuşayana kadar yaklaşık 5-7 dakika kavurun. Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
  3. Geniş bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve karabiberi bir çatal yardımıyla karıştırın.
  4. Ayrı bir kapta yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaları bir çırpıcıyla homojen kıvam alana kadar çırpın.
  5. Sıvı karışımı, kuru malzemelerin olduğu kaba dökün. Spatula ile malzemeler sadece bir araya gelene kadar karıştırın.
  6. Son olarak, kavrulmuş pırasayı ve rendelenmiş peyniri de hamura ekleyip hafifçe karıştırın.
  7. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırın. Her bir kalıbı yaklaşık üçte ikisi dolacak şekilde doldurun.
  8. Önceden ısıtılmış fırında, üzerleri altın rengi olana kadar 20-25 dakika pişirin.
  9. Pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edebilirsiniz.
  10. Fırından çıkardıktan sonra ılımaya bırakın ve servis edin.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo