ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ MAYALI GALETA

Mayalı Galeta

Mayalı Galeta

Galetanın gevrek dokusu, lezzetli tadı ile her öğün yemeğinize eşlik edecek bir atıştırmalık. İster çorba yanında, ister sade, isterseniz de salata ile beraber yiyebilirsiniz. Yapımı da oldukça pratik olan mayalı galeta için tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif tarifler için biber aromalı galeta ve klasik galeta tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

7 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mayalı Galeta Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr un 
  • 15 gr yaş maya 
  • 25 gr şeker 
  • 10 gr tuz 
  • 250-280 ml su 
  • 50 gr sıvıyağ

Mayalı Galeta Nasıl Yapılır?

  • Galeta yapımı için un, şeker ve tuz eklenerek harmanlanır. 
  • Sıvıyağ eklenir ve yoğurulur. 
  • Maya su içerisinde açılır ve hamura eklenerek homojen bir kıvama getirilir. 
  • Galeta şekilleri verdikten sonra tepsiye dizilir. Üzeri kapatılarak 30 dakika mayalandırılır. 
  • 30 dakika ardından üzerine susam ya da çörekotu döktükten sonra önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 dakika kontrollü pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!