ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ GÜRZE MANTISI

Gürze Mantısı

Gürze Mantısı

Gürze mantısı,, 'Azerbaycan mantısı' olarak da bilinen bir mantı türüdür. Klasik bir mantı hamuru içerisine koyulan harç ve farklı bir kapama biçimi ile pişirilir, servis edilir. Yoğurt ile tabaklanarak tüketilir. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız gürze mantısı tarifinin detayları aşağıda. 

Azeri mutfağından narnumrubadambura ve karabağ ketesi tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gürze Mantısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için;

  • 500 gr un 
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı su 
  • 1 adet yumurta 

Harç için;

  • 60 gr kıyma 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan 
  • Tuz 
  • Karabiber 

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak 

Gürze Mantısı Nasıl Yapılır?

  • Hamur için olan malzemeler bir kapta karıştırılır ve yoğurulur. Elde edilen hamur 10-15 dakika dinlendirilir. 
  • İç harç için soğanlar ince yemeklik doğranır. 
  • Tavada yağ eritilir ve kıyma ve soğan kavrulur. 
  • Hamur ince açılır ve halkalar kesilir. 
  • İçerisine harç koyularak kapatılır. 
  • Kaynar tuzlu suda pişirilir.
  • Yoğurt ve ezilmiş sarımsak karıştırılır ve servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!