Gürze Mantısı

Gürze mantısı,, 'Azerbaycan mantısı' olarak da bilinen bir mantı türüdür. Klasik bir mantı hamuru içerisine koyulan harç ve farklı bir kapama biçimi ile pişirilir, servis edilir. Yoğurt ile tabaklanarak tüketilir. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız gürze mantısı tarifinin detayları aşağıda.
Azeri mutfağından narnumru, badambura ve karabağ ketesi tariflerine de göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Gürze Mantısı Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için;
- 500 gr un
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta
Harç için;
- 60 gr kıyma
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
Gürze Mantısı Nasıl Yapılır?
- Hamur için olan malzemeler bir kapta karıştırılır ve yoğurulur. Elde edilen hamur 10-15 dakika dinlendirilir.
- İç harç için soğanlar ince yemeklik doğranır.
- Tavada yağ eritilir ve kıyma ve soğan kavrulur.
- Hamur ince açılır ve halkalar kesilir.
- İçerisine harç koyularak kapatılır.
- Kaynar tuzlu suda pişirilir.
- Yoğurt ve ezilmiş sarımsak karıştırılır ve servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR