ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ TÜRK KAHVELİ TART

TÜRK KAHVELİ TART

 Türk kahveli tart
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Türk kahveli tart tarifi için malzemeler
  • 1 yumurta
  • 75 g tereyağı
  • 25 g toz şeker
  • 100 g un
  • 200 g krema
  • 70 g bitter çikolata
  • 70 g sütlü çikolata
  • 1 çay kaşığı Türk kahvesi
    Üzeri için:
  • Çekilmiş kahve çekirdeği
  • Toz Antep fıstığı
Türk kahveli tart Nasıl Yapılır

  • Yumurta, tereyağı, şeker ve unu bir karıştırma kabına alıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru merdane yardımıyla 3 mm kalınlığında açın ve küçük tart kalıplarına bastırarak yerleştirin. Tart hamurlarının tabanlarını delin ve kabarmaması için içlerine yağlı kağıt sererek bakliyat doldurun.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzerlerinden yağlı kağıt ile birlikte bakliyatları alın ve tekrar fırına koyarak 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Türk kahvesi ve kremayı küçük bir tavada kaynatıp ocaktan alın. Çikolataları ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
  • Hazırladığımız kremayı pişmiş tart hamuruna döküp 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Üzerlerini çekilmiş kahve çekirdeği ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.