ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ TARÇINLI YUFKA CİPSLERİ

Tarçınlı Yufka Cipsleri

Tarçınlı yufka cipsleri

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarçınlı Yufka Cipsleri Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yufka
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı esmer toz şeker

Tarçınlı Yufka Cipsleri Nasıl Yapılır?

  • Yufkayı mutfak tezgahına yayın. Bir kurabiye kalıbı ile kare parçalar kesin. 
  • Tereyağı, tarçın ve esmer toz şekeri bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikserle çırpın. Karışımı bir fırça yardımıyla yufkaların üzerine sürün. Tereyağlı tarçınlı yufkaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından alın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Acukalı yufka cipslerine buradan ulaşabilir, yeni tatlar keşfedebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!