Tarçınlı Yufka Cipsleri

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Tarçınlı Yufka Cipsleri
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarçınlı Yufka Cipsleri için

Malzemeler

  • 1 yufka
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı esmer toz şeker
Tarçınlı Yufka Cipsleri

Nasıl Yapılır

  1. Yufkayı mutfak tezgahına yayın. Bir kurabiye kalıbı ile kare parçalar kesin. 
  2. Tereyağı, tarçın ve esmer toz şekeri bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikserle çırpın. Karışımı bir fırça yardımıyla yufkaların üzerine sürün. Tereyağlı tarçınlı yufkaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından alın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Acukalı yufka cipslerine buradan ulaşabilir, yeni tatlar keşfedebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo