ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ PASKALYA ÇÖREĞİ

PASKALYA ÇÖREĞİ

Paskalya çöreği
6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Paskalya çöreği tarifi için malzemeler
  • 2 çay bardağı ılık süt ve su karışımı
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 3 yumurta (Birinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 125 g yumuşak tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı damla sakızı
  • 5-6 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • File badem
Paskalya çöreği Nasıl Yapılır

  • Mayayı, ılık sütlü su ve toz şeker karışımına ekleyip eritin. Mahlep, tuz, sakız ve yumurtaları ilave edip çırpın. Yumuşak tereyağını ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp ılık bir ortamda 35-40 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın ve 3’erli gruplara ayırın. Her bir bezeden 20 cm uzunluğunda rulo hamurlar hazırlayın. 3 rulo hamuru bir ucundan birbirine yapıştırıp saç örgüsü şeklinde örün ve diğer uçlarını da birleştirin. Paskalya çöreklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Mayalanmaları için bir süre daha tepside bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp  le badem serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!