Pankek Spagetti

Pankek Spagetti
15 Mayıs 2025

Kahvaltı ve tatlı saatlerine eğlenceli bir dokunuş katmak isteyenler için pankek spagetti tarifi hem sunumuyla hem de lezzetiyle fark yaratıyor. İncecik sıkılıp spagetti formunda pişirilen bu pankekler, taze meyveler ve doğal tatlandırıcılarla birleşince adeta şık bir tatlıya dönüşüyor. Çocuklar için olduğu kadar yetişkin sofraları için de göz alıcı bir seçenek olan pankek spagetti tarifi, pratik yapımıyla da mutfakta keyifli anlar vadediyor. Peki; pankek spagetti nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Fırında Vişneli Pankek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon pankek spagetti kaç kaloridir?

Bir porsiyon pankek spagetti 250 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pankek Spagetti için

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (ya da sıvı yağ)
  • Pişirmek için az miktarda tereyağı veya sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı yaban mersini
  • 1 çay bardağı ahududu 
  • 1 çay bardağı çilek
  • Nane yaprakları
  • Pudra şekeri
Pankek Spagetti

Nasıl Yapılır

  1. Un, toz şeker, kabartma tozu, vanilin ve tuzu bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını çırpın. Sıvı karışımı kuru malzemelere ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edin.
  2. Hamuru bir sıkma torbasına, ketçap şişesine ya da ince uçlu bir şişeye alın. Ucu küçük olmalı; hamuru tavaya sıkarken ince şeritler çıkmalı.
  3. Yapışmaz bir tavayı hafifçe yağlayın ve ısıtın. Hamuru tavaya spagetti gibi ince uzun hatlar şeklinde sıkın. 1–2 dakika pişirin, altın sarısı olunca spatula ile alın. Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.
  4. Servis tabağına pankek spagettileri kıvrık yığın şeklinde alın. Üzerine yaban mersini, ahududu ve dilimlenmiş çilekleri serpin. Nane yapraklarıyla süsleyin.
  5. Dilerseniz bal, pudra şekeri ya da birkaç damla limonlu meyve sosu gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Servis tabağına pankek spagettileri dağınık şekilde yerleştirin, üzerine yaban mersini, çilek ve ahududu serpiştirin. Taze nane yapraklarıyla canlılık katın.
  • Üzerine bal, akçaağaç şurubu veya meyve püresi (çilek veya frambuaz) gezdirerek doğal tatlılık sağlayabilirsiniz.
  • Pudra şekeri serperek klasik bir sunum elde edebilirsiniz.
  • Yanına yoğurt, badem, ceviz ya da granola ilavesiyle zenginleştirilmiş bir brunch tabağı hazırlayabilirsiniz.
  • Vanilyalı dondurma ve eritilmiş bitter çikolatayla şık bir tatlı sunumu da mümkündür.
Püf Noktası
  • Hamur ne çok sıvı ne çok katı olmalı. Sıkılabilir ama tavada yayılmayacak şekilde olmalıdır. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı süt ya da un ile ayar yapabilirsiniz.
  • Tavaya sıkarken hızlı ve ince çizgiler halinde hamuru dökün. Çok yavaş hareket ederseniz kalın olur ve spagetti görüntüsü kaybolur.
  • Temiz bir ketçap şişesi, sıkma torbası ya da buzdolabı poşetinin ucunu keserek ince uç elde edebilirsiniz. Daha kontrollü şekil verir.
  • Pişirdiğiniz pankek spagettileri buzdolabında hava almayan kapta 2 güne kadar saklayabilir, yemeden önce ısıtabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo