ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ZENCEFİLLİ KARANFİLLİ KUŞBURNU ÇAYI

Zencefilli Karanfilli Kuşburnu Çayı

Zencefilli karanfilli kuşburnu çayı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zencefilli Karanfilli Kuşburnu Çayı Tarifi İçin malzemeler

  • Bir avuç kuşburnu
  • Küçük bir parça taze zencefil
  • 3-4 diş karanfil
  • Bir yemek kaşığı bergamot çayı

Zencefilli Karanfilli Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır?

  • Çayı demlemeden önce kuşburnu meyvelerini iyice yıkayın. Kurutulmuş meyveleri sıcak suyun içinde haşlayın. Sonrasında meyveleri başka sıcak suyun içine koyarak, çayı hazırlamak için kaynatın. Çayın içine karanfil, zencefil ve bergamot gibi aromaları da ilave ederek 5 dakika kadar demlenmesini bekleyin, servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!