Kakaolu Fındıklı Tart (Şekersiz, Glütensiz Ve Çiğ)

Kakaolu Fındıklı Tart (Şekersiz, Glütensiz Ve Çiğ)
03 Mayıs 2022
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kakaolu Fındıklı Tart (Şekersiz, Glütensiz Ve Çiğ) için

Malzemeler

Tabanı için;

  • 1 + 1/2 su bardağı fındık veya herhangi bir kuruyemiş
  • 5-6 büyük yumuşak hurma (Yaklaşık 100 g)
    Dolgusu için;
  • 1 + 1/3 su bardağı çiğ kaju (En az 4 saat suda bekletilmiş veya 1 saat kaynar suda)
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü (Kullanmadan önce iyice çalkalanmış olmalı. Yaklaşık 1/2 konserve)
  • 6-7 adet büyük boy yumuşak hurma (Yaklaşık 125 g)
  • 2-3 yemek kaşığı çiğ kakao
  • 1-2 avuç donuk kırmızı meyve (İsteğe bağlı)
Kakaolu Fındıklı Tart (Şekersiz, Glütensiz Ve Çiğ)

Nasıl Yapılır

  1. Tart kalıplarına, kenarlarından birkaç parmak geçecek kadar streç film serin. Bütün malzemeleri mutfak robotunda iyice ezin. Kalıplara bastırarak yayın ve inceltin. Buzdolabına kaldırın.
  2. Dolgusu için bütün malzemeleri mutfak robotunda iyice birbirine geçinceye dek çırpın. Tart kalıplarına dökün. 3-4 saate buzdolabında, 1-2 saate buzlukta sertleşecek ve servis edilecek durumda olacaktır. Buzlukta sertleşen kalıbın tabanına birkaç kere vurup, dışına taşırdığınız streç filmden çektiğinizde kalıplardan kolayca çıkacaklardır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo