ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ KAKAOLU FINDIKLI TART (ŞEKERSİZ, GLÜTENSİZ VE ÇİĞ)

KAKAOLU FINDIKLI TART (ŞEKERSİZ, GLÜTENSİZ VE ÇİĞ)

Kakaolu fındıklı tart (Şekersiz, glütensiz ve çiğ)
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kakaolu fındıklı tart (Şekersiz, glütensiz ve çiğ) tarifi için malzemeler

Tabanı için;

  • 1 + 1/2 su bardağı fındık veya herhangi bir kuruyemiş
  • 5-6 büyük yumuşak hurma (Yaklaşık 100 g)
    Dolgusu için;
  • 1 + 1/3 su bardağı çiğ kaju (En az 4 saat suda bekletilmiş veya 1 saat kaynar suda)
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü (Kullanmadan önce iyice çalkalanmış olmalı. Yaklaşık 1/2 konserve)
  • 6-7 adet büyük boy yumuşak hurma (Yaklaşık 125 g)
  • 2-3 yemek kaşığı çiğ kakao
  • 1-2 avuç donuk kırmızı meyve (İsteğe bağlı)
Kakaolu fındıklı tart (Şekersiz, glütensiz ve çiğ) Nasıl Yapılır

  • Tart kalıplarına, kenarlarından birkaç parmak geçecek kadar streç film serin. Bütün malzemeleri mutfak robotunda iyice ezin. Kalıplara bastırarak yayın ve inceltin. Buzdolabına kaldırın.
  • Dolgusu için bütün malzemeleri mutfak robotunda iyice birbirine geçinceye dek çırpın. Tart kalıplarına dökün. 3-4 saate buzdolabında, 1-2 saate buzlukta sertleşecek ve servis edilecek durumda olacaktır. Buzlukta sertleşen kalıbın tabanına birkaç kere vurup, dışına taşırdığınız streç filmden çektiğinizde kalıplardan kolayca çıkacaklardır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.