ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ GERMKNÖDEL HAMUR

Germknödel Hamur

Germknödel hamur

Alman Şef Michael Riemenschneider’den Lezzet okurları için Alman Mutfağı’na özel tatlardan vanilya soslu nefis hamur tatlısını sizlere sunuyoruz. Germknödel hamuru, Almanya ve Avusturya mutfağında sık sık kullanılır. Bu tatlı ile dolgulu kekler ve farklı tatlılar yapılır. Alman Şef Michael Riemenschneider'in meşhur germknödel hamuru tarifi için detaylara geçelim.

Pataşu hamuru tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Germknödel Hamur Tarifi İçin malzemeler

  • 120 ml süt
  • 10 g yaş maya 
  • 50 g şeker
  • 260 g un 
  • 5 g vanilya
  • 1 tutam tuz 

Erik harcı için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker 
  • 10 adet kırmızı erik 
  • 1 su bardağı kırmızı şarap 
  • 1 adet çubuk tarçın 
  • 50 ml elma suyu
  • 50 ml vişne suyu 

Vanilya sos için

  • 300 g krema
  • 300 g süt 
  • 75 g şeker
  • 3 g vanilya
  • 3 adet yumurta sarısı

Süslemek için

  • Haşhaş tohumu

Germknödel Hamur Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker ve yaş mayayı bir kaba alarak iyice karıştırın ve üstünü streç filmle kaplayarak 10 dakika süreyle oda sıcaklığında bekletin.
  • Karışım aktive olduktan sonra un, vanilya ve tuzu ilave ederek yoğurun. Hamur kulak memesi kıvama gelince 30-40 dakika süreyle mayalanmaya bırakın.
  • Tereyağı ve şekeri bir tencereye alarak karemelize edin. Erikleri de ekledikten sonra 6-8 dakika süreyle karamelize etmeye devam edin.
  • Daha sonra kırmızı şarap, elma ve vişne suyu ile tarçını ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak blender’dan geçirin ve soğumaya bırakın. 
  • Mayalanan hamuru 4 eşit bezeye ayırın ve elinizle kalın bir şekilde açın. Soğuyan erik harcından içine koyun ve tekrar beze haline getirin.
  • Badem sütünün içinde, her iki tarafını yaklaşık 10’ar dakika süreyle pişirin.
  • Vanilya sos için; krema, süt, şekerin yarısı ve vanilyayı bir tencereye alarak kaynatın.
  • Bir başka kapta şekerin kalan yarısı ile yumurta sarılarını çırpın ve temperleyerek tencereye ekleyin. 
  • Pişen Germknödel bezelerini bir servis tabağına alın ve vanilya sosu üzerinde gezdirin. Son olarak haşhaş tohumları ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!