ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ ELMALI HAVUÇLU GÖZLEME

Elmalı havuçlu gözleme

Elmalı havuçlu gözleme

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı havuçlu gözleme tarifi için malzemeler

  • 2 havuç
  • 3 elma
  • 1 su bardağı esmer toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 yufka

Elmalı havuçlu gözleme Nasıl Yapılır

  • Havucun ve elmanın kabuklarını soyun. Rendeleyip bir kaba alın. Üzerine esmer toz şeker, tarçın ve zeytinyağının yarısını ekleyip karıştırın. Bütün bir yufkanın kenarlarını içe doğru katlayıp dikdörtgen şekline getirin. Üzerine havuçlu elmalı karışımı ekleyin ve kare şeklinde katlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. 
  • Tavaya çok az zeytinyağı dökün ve zeytinyağı ısınınca gözlemeyi tavaya alıp iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Kare dilimler kesip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.