Elmalı Havuçlu Gözleme

Elmalı Havuçlu Gözleme
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Elmalı Havuçlu Gözleme için

Malzemeler

  • 2 havuç
  • 3 elma
  • 1 su bardağı esmer toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 yufka
Elmalı Havuçlu Gözleme

Nasıl Yapılır

  1. Havucun ve elmanın kabuklarını soyun. Rendeleyip bir kaba alın. Üzerine esmer toz şeker, tarçın ve zeytinyağının yarısını ekleyip karıştırın. Bütün bir yufkanın kenarlarını içe doğru katlayıp dikdörtgen şekline getirin. Üzerine havuçlu elmalı karışımı ekleyin ve kare şeklinde katlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. 
  2. Tavaya çok az zeytinyağı dökün ve zeytinyağı ısınınca gözlemeyi tavaya alıp iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Kare dilimler kesip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo