ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ CASSATA

> CASSATA
Cassata
4 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cassata tarifi için malzemeler

Pandispanya için;

  • 6 yumurta
  • 1/2 bardak toz şeker
  • 1/2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1/2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı kek unu
  • 1/2 çay kaşığı tuz (Yumurta akları ile çırpılacak)
    Kreması için;
  • 3 su bardağı ricotta peyniri
  • 1/4 su bardağı meyve şekerlemesi (Portakal veya kayısı, incir gibi)
  • Rendelenmiş çikolata ya da damla çikolata
  • 1/4 su bardağı doğranmış kiraz şekerlemesi
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı doğranmış kavrulmuş badem
    Üzeri için;
  • Pudra şekeri
  • Meyve şekerlemeleri
Cassata Nasıl Yapılır

  • Kekiniz iyice soğuduktan sonra üst kısmından 1 cm kalınlığında kapak olacak şekilde kesin. Kestiğiniz katı kenara ayırın ve taban kısmının içini çıkartın. Kekin iç kısmını aldıktan sonra kremayı içine boşaltıp yayın. Ayırdığınız kek katını kremanın üzerine yerleştirip kapatın. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Pastanın üzerini pudra şekeri ve kiraz şekerlemeleri ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.