ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ BAL KABAĞI KREMALI MUFFİN

Bal Kabağı Kremalı Muffin

Bal kabağı kremalı muffin

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bal Kabağı Kremalı Muffin Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 ml krema
  • 50 g tereyağı (Oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı haşlanmış bal kabağının püresi
  • Üzeri için
  • 100 ml krema
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı bal kabağı püresi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Bal Kabağı Kremalı Muffin Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları şeker ile birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. Oda ısısında yumuşamış tereyağını, suyu ve kremayı ilave edip 1 dakika daha karıştırın.
  • Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı, ceviz içini, bal kabağı püresini, tarçını ekleyin. Spatula ile tüm malzemeyi birbirine yedirene kadar alttan üste doğru havalandırarak karıştırın.
  • En son bal kabağı püresini ilave edin. Hazırladığınız kek karışımını küçük kek kalıplarına veya küçük kek kağıtlarına paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 20-25 dakika pişirin. Kek pişerken kremayı hazırlayın.
  • Bunun için kremayı, kremşantiyi ve sütü mikser yardımıyla yoğun bir kıvam alana kadar çırpın.
  • En son bal kabağı püresini ekleyin. Biraz daha çırpın. Karışımı sıkma torbasına aktarıp buzdolabında bekletin.
  • Küçük kekleri fırından alın, soğuyunca servis etmeden 5 dakika önce üzerlerine hazırladığınız kremayı sıkın. Üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!