ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ BAL KABAĞI KREMALI MUFFİN

BAL KABAĞI KREMALI MUFFİN

Bal kabağı kremalı muffin
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal kabağı kremalı muffin tarifi için malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 ml krema
  • 50 g tereyağı (Oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı haşlanmış bal kabağının püresi
  • Üzeri için
  • 100 ml krema
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı bal kabağı püresi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Bal kabağı kremalı muffin Nasıl Yapılır

  • Yumurtaları şeker ile birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. Oda ısısında yumuşamış tereyağını, suyu ve kremayı ilave edip 1 dakika daha karıştırın. Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı, ceviz içini, bal kabağı püresini, tarçını ekleyin. Spatula ile tüm malzemeyi birbirine yedirene kadar alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. En son bal kabağı püresini ilave edin. Hazırladığınız kek karışımını küçük kek kalıplarına veya küçük kek kağıtlarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 20-25 dakika pişirin. Kek pişerken kremayı hazırlayın. Bunun için kremayı, kremşantiyi ve sütü mikser yardımıyla yoğun bir kıvam alana kadar çırpın. En son bal kabağı püresini ekleyin. Biraz daha çırpın. Karışımı sıkma torbasına aktarıp buzdolabında bekletin. Küçük kekleri fırından alın, soğuyunca servis etmeden 5 dakika önce üzerlerine hazırladığınız kremayı sıkın. Üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.