ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ ALAÇATI’DAN LOR TATLISI

Alaçatı’dan lor tatlısı

Alaçatı’dan lor tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Alaçatı’dan lor tatlısı tarifi için malzemeler

  • 1 adet yaz portakalı
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 8-10 adet çilek
  • 250 g kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı çiçek balı
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 300 g lor peyniri
  • File Antep fıstığı

Alaçatı’dan lor tatlısı Nasıl Yapılır

  • Kayısıları bir tencereye aldıktan sonra portakal suyu ve balı ilave ederek pişirip ocaktan alın. Hafifçe soğuduktan sonra zencefili ekleyin ve blender’dan geçirerek püre haline getirin. Servis kuplarına hazırladığınız püreyi, lor peynirini ve çilek dilimlerini kat kat paylaştırın. Üzerlerini çilek dilimleri ve  le Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.