ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ YER FISTIĞI KREMALI VE BADEMLİ TART

Yer Fıstığı Kremalı Ve Bademli Tart

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yer Fıstığı Kremalı Ve Bademli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr toz şeker
  • 400 gr tereyağı
  • 500 gr toz badem
  • 80 gr un
  • 8 yumurta
  • 5 gr Türk kahvesi

Yer fıstıklı krema için

  • 400 ml krema
  • 400 ml süt
  • 200 gr yer fıstığı ezmesi
  • 100 gr yumurta sarısı
  • 50 gr toz şeker
  • 150 gr beyaz çikolata
  • 200 gr sütlü çikolata

Yer Fıstığı Kremalı Ve Bademli Tart Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Badem, Türk kahvesi ve unu ilave edin. 12 cm çapında ve içleri yağlanmış kalıplara paylaştırıp 150 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Yer fıstığı kreması için, krema, süt, yer fıstığı ezmesi, yumurta sarısı ve şekeri kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  • Beyaz çikolatayı ekleyin ve buzdolabında 2 saat bekletin. Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin ve yağlı kağıt üzerine 1 mm kalınlığında dökün.
  • Soğuduktan sonra yuvarlak kalıp yardımıyla yuvarlak parçalar çıkarın. İyice donması için buzdolabında bekletin.
  • Kremayı krema torbasına doldurup küçük bezeler şeklinde kekin üzerine sıkın. Yuvarlak çikolata, krema ve çikolata şeklinde sıralamayı tamamlayın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!