Vişneli Turta

Vişneli Turta
27 Mart 2021

Evde vişneli turta nasıl yapılır? Özel günlerimize uygun tart tarifleri arasında üst sıralarda bulunan vişneli turta tarifine başlayalım.  

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Vişneli Turta için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 150 gr tereyağı
  • 1~2 yemek kaşığı buzlu su
  • 1 yumurta

İç harcı için

  • 400 gr dondurulmuş vişne
  • 1.5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı file Antep fıstığı

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • File Antep fıstığı
Vişneli Turta

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  2. Sos tenceresine vişneyi, limon suyunu, nişastayı ve şekeri alıp kaynayınca kadar karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Dinlendirdiğiniz hamuru tezgaha alıp dikdörtgen şeklinde açın ve ikiye bölün. İlk hamuru yağladığınız baton kek kalıbına yayın.
  4. Üzerine soğumuş olan vişneli harcı döküp yayın ve 1 çay bardağı file Antep fıstığını serpin. İkinci hamurun üzerini yıldız şekilli bir kesici ile kesip turtanın üzerine hamuru yerleştirin.
  5. Üzerine yumurta akı sürüp kalan esmer şekeri serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Püf noktaları ve detaylı anlatımıyla çilekli tart tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo