Vişneli Tart

Vişneli Tart
22 Ekim 2021

Evde çıtır çıtır vişneli tart nasıl yapılır? Çay sohbetlerinde sunabileceğiniz enfes bir tarifle karşınızdayız. Hazırsanız, vişneli tart tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Vişneli Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için

  • 250 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Krema için

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2.5 su bardağı süt

Üzeri için

  • 300 gr vişne (çekirdeksiz)
  • Yarım çay bardağı file Antep fıstığı
Vişneli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Margarini eritin. Pudra şekeri ve süt ilave edip mikserle karıştırın. Yumurtaları ekleyin. Unu, şekerli vanilini ve hamur kabartma tozunu harmanlayıp azar azar ilave edin.
  2. 28 cm çapında (ters çevrildiğinde ortası çukur olan) tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  3. Tart tabanı soğurken kremayı hazırlayın. Vanilyalı puding ve sütü tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  4. Soğumuş olan tart tabanını kalıptan çıkarın. Ortadaki boşluğa vanilyalı pudingi doldurun. Vişneleri tartın üzerine dizin.
  5. Vişnelerin üzerine Antep fıstığı serpiştirip buzdolabında soğutun. Servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak çikolatalı tart tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo