ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ TARÇIN VE CEVİZ TABANLI ELMALI TART

Tarçın ve ceviz tabanlı elmalı tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarçın ve ceviz tabanlı elmalı tart tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 130 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2/3 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 100 gr ince çekilmiş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Üzeri için

  • 3 sert elma
  • 2 yumurta akı
  • 150 gr ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı toz şeker

Tarçın ve ceviz tabanlı elmalı tart Nasıl Yapılır

Hamur için derin bir kaba unu, tereyağını, yumurtayı ve toz şekeri alıp iyice yoğurun. Elinize yapışmayan bir kıvam haline geldikten sonra üzerine un serpip dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine tarçını, toz şekeri ve cevizi serpip rulo şeklinde kıvırın. 1 cm kalınlığında dilimleyin. Yağladığınız tart kalıbına hamurları yan yana tart tabanı olacak şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Yumurta aklarını, cevizi ve şekeri çatal ile iyice karıştırın. Soğumuş olan tartın üzerine döküp yayın. Kabuklarını soyup dilimlediğiniz elmaları dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Hafifliği ile çok sevilen elmalı kafes tart tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.