Şeftalili Çikolata Tartı

Şeftalili Çikolata Tartı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeftalili Çikolata Tartı için

Malzemeler

  • 125 gr 3 kahve fincanı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 tutam tuz
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 1 yumurta
  • 4 şeftali
  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • 4 çorba kaşığı süt kreması
  • 180 gr kakaolu fındık ezmesi
  • 100 gr çikolata

Süsleme için:

  • 300 gr sade çikolata
Şeftalili Çikolata Tartı

Nasıl Yapılır

  1. Hüner'i küçük küçük doğrayın. Unu hamur yoğurma kalıbına alın. Ortasını havuz gibi açıp kakao, fındık, tuz, Hüner ve yarım bardak toz şekeri ilave edip pürtüklü bir hamur hazırlayın.
  2. Yumurta ve sütü ekleyip düzgün bir karışım elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp streç folyoya sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. 
  3. Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. 24 santim çapındaki tart kalıbını yağlayıp hamuru dibine ve kenarlarına bastırarak döşeyin.
  4. Üzerini alüminyum kağıtla kaplayıp 1 avuç kuru fasulye ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
  5. Ilınınca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Şeftalileri soyup dilimleyin. Kararmaması için üzerine limon suyu gezdirin. 
  6. 2 kaşık süt kreması ve kakaolu fındık ezmesini bir kaba alın. Su dolu bir kabın içine yerleştirip kısık ateşte sürekli karıştırarak (benmari usulü) eritin. Hazırladığınız kremayı soğuk tartın üzerine döküp şeftali dilimlerini yerleştirin.
  7. 100 gr çikolatayı bir kaba küçük küçük doğrayın. Kalan süt kremasını ekleyip karıştırarak benmari usulü eritin. Ilınınca şeftalilerin üzerine ince ince akıtın.
  8. 300 gr çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıdın üzerine dökerek 5-6 cm eninde ve 15 cm uzunluğunda olacak şekilde yayın.
  9. Buzdolabına alıp dondurun. Dolaptan çıkarıp geniş ağızlı bir spatula ile kağıdın üzerinden kaldırarak dalga şeklinde kıvrımlar yapın ve tartın üzerine yerleştirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo