ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ SEBZELİ VE PİRİNÇLİ TART

Sebzeli Ve Pirinçli Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Ve Pirinçli Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 2 kahve fincanı margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 3 enginar
  • 2 domates
  • 1 kase taze fasulye
  • 4-5 dal maydanoz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • Tuz

Sebzeli Ve Pirinçli Tart Nasıl Yapılır?

  • Unun ortasını havuz gibi açıp tuz, margarin ve 1 su bardağı suyu azar azar ekleyin.
  • Yumuşak bir hamur elde edinceye dek yoğurun. Hamuru yuvarlayıp streç folyo ile sarın ve dinlendirin.
  • Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerini yağlı kağıtla örtüp ağırlık yapması için kuru fasulye ile kaplayın.
  • 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fasulyeleri kağıt ile birlikte alın. 
  • Pirinci haşlayıp süzün. Maydanozu kıyıp pirince ekleyin. Enginar ve fasulyeleri temizleyip ayrı kaplarda haşlayın.
  • Fasulyeleri iri iri, enginar ve domatesleri yarım halka şeklinde doğrayın.
  • Pirinçli karışımı tartın üzerine yayın. Kenarlarına enginar ve domatesleri, ortasına fasulyeleri dizin.
  • Tuz serpip zeytinyağı gezdirin. Hamurun üzerine yumurta sürüp 190 derecelik fırında pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!