ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ SEBZELİ VE PİRİNÇLİ TART

> SEBZELİ VE PİRİNÇLİ TART
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli ve pirinçli tart tarifi için malzemeler
  • 2.5 su bardağı un 2 kahve fincanı margarin 1 su bardağı su 1.5 çay bardağı pirinç 3 enginar 2 domates 1 kase taze fasulye 4-5 dal maydanoz 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 yumurta
  • tuz
Sebzeli ve pirinçli tart Nasıl Yapılır

Unun ortasını havuz gibi açıp tuz, margarin ve 1 su bardağı suyu azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye dek yoğurun. Hamuru yuvarlayıp streç folyo ile sarın ve dinlendirin.

Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerini yağlı kağıtla örtüp ağırlık yapması için kuru fasulye ile kaplayın. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fasulyeleri kağıt ile birlikte alın. 

Pirinci haşlayıp süzün. Maydanozu kıyıp pirince ekleyin. Enginar ve fasulyeleri temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Fasulyeleri iri iri, enginar ve domatesleri yarım halka şeklinde doğrayın.

Pirinçli karışımı tartın üzerine yayın. Kenarlarına enginar ve domatesleri, ortasına fasulyeleri dizin. Tuz serpip zeytinyağı gezdirin. Hamurun üzerine yumurta sürüp 190 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.