ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ SALAMLI, PATATESLİ VE PEYNİRLİ TART

Salamlı, Patatesli Ve Peynirli Tart

Salam, peynir ve patatesin uyumunu bilmeyen yoktur. Hamur işi tariflerinde sık sık yer verilen bu üçlüyü, bu kez tart yapımında kullandık ve leziz bir tat ortaya çıkarttık. Hazırladığınız tartı, mantar dilimleri, zeytin ve mısır ile süsleyebilirsiniz. Hazırsanız, öğle yemeklerinde sunulan salamlı, patatesli ve peynirli tart tarifine başlayabiliriz.

Sebze sevenler için alternatif olarak sunulan havuç ve kabaklı tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Salamlı, Patatesli Ve Peynirli Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 150 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 200 gr beyaz peynir
  • 2 orta boy patates
  • 100 gr hindi salam
  • 3~5 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Salamlı, Patatesli Ve Peynirli Tart Nasıl Yapılır?

Un, yumurta sarısı, tereyağı, tuz ve suyu büyük bir cam kaseye alın. Malzemeleri karıştırıp hızlı hareketlerle yoğurun. Streç folyoya sarıp 45 dakika buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Patatesleri haşlayıp ezin. Salamları küçük parçalar şeklinde doğrayın ve peynirle karıştırıp patatese ekleyin. Dereotunu da kıyıp karışıma ilave edin. Dinlenmiş hamuru 25 cm büyüklüğünde ince açın ve içi yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Üzerine hazırlamış olduğunuz patatesli harcı yayın ve üzerine zeytinyağı sürüp sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Hindi salam yerine daha güçlü bir lezzeti tercih etmek isterseniz size kurutulmuş eti önerebiliriz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.