ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ROKFOR PEYNİRLİ VE CEVİZLİ TART

Rokfor Peynirli Ve Cevizli Tart

Fransız mutfağından dünyaya yayılan rokfor peyniri, içi küflü ve güzel kokulu bir peynir çeşididir. Yumuşaklığı ile bilinen rokfor peyniri hem kahvaltı sofralarında, hem de hamur işi tariflerde sık sık kullanılır. Özellikle tereyağı ile birleştirilerek tüketildiğinde, ağızda nefis bir tat bırakır. Malzemeleriniz hazırsa, rokfor peynirli ve cevizli tart yapımına geçebiliriz.

Zihinsel gelişimin en önemli destekçileri arasında yer alan cevizi, kıymalı ve cevizli tart yapımında da kullanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Rokfor Peynirli Ve Cevizli Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1+ 3/4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 105 gr soğuk tereyağı
  • 1/4 su bardağı kıyılmış ceviz içi
  • Buzlu su

Dolgusu için

  • 30 gr tereyağı
  • 2 kereviz sapı (ince doğranmış)
  • 1 küçük pırasa (ince doğranmış)
  • 200 gr rokfor peyniri
  • 1 su bardağı krema
  • 3 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Rokfor Peynirli Ve Cevizli Tart Nasıl Yapılır?

  • Muffin kaplarını yağlayın. Un, tuz ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın.
  • Hamur toparlanıncaya kadar azar azar tatlı kaşığı ile buzlu su ekleyin. Hamuru unlanmış tezgaha alıp ceviz içini ekleyin ve karıştırın.
  • Hamuru merdane ile açıp 8-9 cm çapında yuvarlak bir kalıp ile keserek muffin kaplarının içine yerleştirin.
  • Üzerine yağlı kağıt serin ve ağırlık yapması için bakliyat ile doldurun. 30 dakika buzdolabında soğutun. 200 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp üzerindekileri kaldırın. Dolgusu için tereyağını eritip kereviz sapı ile pırasayı ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.
  • Tuz, karabiber ile tatlandırın. 3 yemek kaşığı krema ekleyip ocaktan alın. Rokfor peynirini ufalayarak karışıma ekleyin.
  • Yumurta sarılarını bir kasede çırpın ve kalan krema ile birlikte ekleyin. Karışımı tart tabanlarının içine doldurun.
  • Tekrar fırına yerleştirerek 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!