Ratatouille Tart

Ratatouille Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ratatouille Tart için

Malzemeler

  • 6 milföy hamuru
  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 2 kırmızıbiber
  • 100 ml domates püresi
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1~2 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 100 gr mozzarella peyniri
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Ratatouille Tart

Nasıl Yapılır

3 milföy hamurunu yan yana dizin. Diğer 3 hamuru da yan yana dizdikten sonra birleştirip geniş bir kare elde edin. Üzerine biraz un serperek merdane yardımıyla hafif inceltin. Milföylerin üzerini çatal yardımıyla delin. Yağladığınız dikdörtgen kalıba kenarları biraz yüksek kalacak şekilde yerleştirin. Sos tenceresine zeytinyağını, domates püresini, tuzu, karabiberi ve sarımsağı ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ilındıktan sonra milföylerin üzerine sürün. Sebzeleri ince olacak şekilde dilimleyin. 100 gr kaşar peynirini serpin. Üzerine sebzeleri dizin. Kekik yapraklarını serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp mozzarella dilimlerini ve kalan peyniri serpip 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Dilerseniz, ana yemek olarak sunabileceğiniz klasik ratatouille tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo