ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ PORTAKAL MARMELATLI TART

Portakal Marmelatlı Tart

Portakal marmelatlı tart nasıl yapılır sorusu için tüm malzemeleri derledik. Hazırsanız, nefis portakal marmelatlı tart tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakal Marmelatlı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr soğuk tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ufalanmış ceviz veya fındık
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Un

İç harcı için

  • 1 poşet toz kremşanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • Portakal marmeladı
  • 1 portakal

Portakal Marmelatlı Tart Nasıl Yapılır?

  • Soğuk tereyağı, yumurtalar, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun.
  • Ufalanmış ceviz veya fındığı ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamuru tart kalıplarının içine elinizle hafifçe bastırarak yayın. Hamurların üzerini çatalla birkaç yerinden delin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Tart hamurlarını fırından alıp soğutun. İçlerine portakal marmeladı ilave edin.
  • Kremşanti ve soğuk sütü çırpın. Portakalı kabuğuyla birlikte dilimleyin. Tartların üzerini kremşanti ve portakal dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Portakal marmeladı yerine ev yapımı portakal reçeli de kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!