ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ PAPATYA TARTÖLET

Papatya Tartölet

Antep fıstığı, badem ve kayısı marmeladı ile hazırlanan papatya tartölet, kalabalık sofralarda ve kutlamalarda ikramlık olarak sunulur. Hazırsanız, şık görünümü ve lezzetiyle papatya tartölet tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Papatya Tartölet Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 250 gr un
  • 125 gr tereyağı
  • 50 gr pudra şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

İç harcı için

  • 250 gr ceviz içi
  • 125 gr pudra şeker
  • 50 gr toz antep fıstığı
  • 4 yumurta
  • 50 gr badem içi
  • Rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 2~3 yemek kaşığı kayısı marmeladı

Papatya Tartölet Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli malzemeleri harmanlayıp ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Yağladığınız tartölet kalıplarına hamuru paylaştırın. İç harcı için yumurta, çekilmiş ceviz içi, vanilya, pudra şeker, rendelenmiş limon kabuğunu karıştırıp tart hamurlarının üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzerlerine kayısı marmeladı sürüp toz antep fıstığı serpin. Bademleri boyuna ikiye bölüp tartöletlerin üzerine papatya şeklinde yerleştirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!