Narlı Tart

Narlı Tart
18 Eylül 2020

İçeriğinde bol miktarda demir, polypenol, C vitamini ve potasyum barındıran nar, bağışıklık sistemini güçlendirir. Şeker ve kolesterol seviyesini dengelerken, kanser hücrelerinin gelişmesine ve yayılmasına engel olur. Hazırsanız, narlı tart tarifine başlayabiliriz.

Nefis çilekli tart tarifi için sayfamızı ziyaret edin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Narlı Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için

  • 155 g un
  • 60 g file badem
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 115 g küp kesilmiş soğuk tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

Narlı krema için

  • 3 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3.5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı labne peyniri
  • 1 çay bardağı ayıklanmış nar

Üzeri için

  • 1 su bardağı nar
  • İnce çekilmiş Antep fısığı
Narlı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Tart hamuru için un, file badem, şeker ve tuzu geniş bir kasede karıştırın. Tereyağını ilave ederek parmak uçlarınızla hamuru karıştırın.
  2. Yumurta ve suyu ilave edip hamur kıvam alıncaya kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serili bir tart kalıbına yayın.
  3. Fazla kabarmaması için üzerine çatalla delikler açıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlene hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  4. Nar kreması için nar suyu, su, toz şeker ve nişastayı bir sos tenceresine sürekli karıştırarak kaynatın. Katılaşmaya başlayınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun.
  5. Labne peynirini ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Ayıklanmış nar tanelerini ilave edip tekrar karıştırın.
  6. Kremayı soğumuş olan tart hamurunun üzerine yayın. Nar taneleri ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo