ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ NARLI TART

Narlı tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Narlı tart tarifi için malzemeler

Tart hamuru için

  • 155 g un
  • 60 g file badem
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 115 g küp kesilmiş soğuk tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

Narlı krema için

  • 3 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3.5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı labne peyniri
  • 1 çay bardağı ayıklanmış nar

Üzeri için

  • 1 su bardağı nar
  • İnce çekilmiş Antep fısığı

Narlı tart Nasıl Yapılır

Tart hamuru için un, file badem, şeker ve tuzu geniş bir kasede karıştırın. Tereyağını ilave ederek parmak uçlarınızla hamuru karıştırın. Yumurta ve suyu ilave edip hamur kıvam alıncaya kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serili bir tart kalıbına yayın. Fazla kabarmaması için üzerine çatalla delikler açıp buzdolabında 30 dakika dilendirin. Dinlene hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Nar kreması için nar suyu, su, toz şeker ve nişastayı bir sos tenceresine sürekli karıştırarak kaynatın. Katılaşmaya başlayınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Labne peynirini ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Ayıklanmış nar tanelerini ilave edip tekrar karıştırın. Kremayı soğumuş olan tart hamurunun üzerine yayın. Nar taneleri ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.