ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ MÜRDÜM ERİKLİ TART

MÜRDÜM ERİKLİ TART

8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mürdüm erikli tart tarifi için malzemeler
  • Hamur için:2.5 su bardağı un100 gr margarin1 çay kaşığı kabartma tozu1 çay bardağı tozşeker1 kahve fincanı file badem2 yumurtanın sarısıKrema için: 3 yumurta2 çay bardağı tozşeker1 çorba kaşığı nişasta4 su bardağı süt2 çorba kaşığı un1 kahve fincanı limon suyuSüslemek için: 1 su bardağı mürdüm eriği1 su bardağı çilek
Mürdüm erikli tart Nasıl Yapılır

Hamur için, margarini oda ısısında yumuşatın. Un, kabartma tozu ve margarini çukur bir kaba alıp iyice yoğurun. Şeker ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta iyice çırpın. Unlu karışıma ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. Hamuru merdaneyle açın. 24 cm çapındaki yağlanmış ve un serpilmiş çukur bir kalıba düzgün bir şekilde yayın. File bademleri özenle hamura batırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.

Krema için, yumurtalar ve şekeri bir kapta mikserle iyice çırpın. Sırasıyla süt, limon suyu, un ve nişastayı ekleyip düzgün bir karışım olana kadar çırpmaya devam edn. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilınınca önceden pişirdiğiniz tart hamurunun içine dökün. Meyveleri yıkayıp süzün ve muhallebinin üzerine batırıp servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.