Mercimekli Kek

Mercimekli Kek
18 Eylül 2020

Klasik tariflerden sıkılanlar için nefis bir tarif ile karşınızdayız. Gelin, mercimekli kek nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mercimekli Kek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 kereviz sapı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
Mercimekli Kek

Nasıl Yapılır

  1. Mercimeği yıkayıp orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Kereviz saplarını 1 cm kalınlığın dadoğrayın.
  2. Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. 2 yemek kaşığı zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Mercimeği mutfak robotunda püre haline getirip geniş bir karıştırma kabına aktarın.
  4. Yumurtaları ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. Un, zeytinyağı, kavrulmuş soğan, galeta unu, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve kereviz saplarını ilave edip karıştırın.
  5. Fındığı ortadan ikiye bölüp karışıma ekleyin. Baton kek kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba aktarın.
  6. 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

    Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen patatesli tuzlu kek tarifine de göz atın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo