ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ MERCİMEKLİ KEK

Mercimekli Kek

Klasik tariflerden sıkılanlar için nefis bir tarif ile karşınızdayız. Gelin, mercimekli kek nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mercimekli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 kereviz sapı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Mercimekli Kek Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği yıkayıp orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Kereviz saplarını 1 cm kalınlığın dadoğrayın.
  • Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. 2 yemek kaşığı zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Mercimeği mutfak robotunda püre haline getirip geniş bir karıştırma kabına aktarın.
  • Yumurtaları ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. Un, zeytinyağı, kavrulmuş soğan, galeta unu, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve kereviz saplarını ilave edip karıştırın.
  • Fındığı ortadan ikiye bölüp karışıma ekleyin. Baton kek kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba aktarın.
  • 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

    Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen patatesli tuzlu kek tarifine de göz atın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!