ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ MANGOLU TART

Mangolu Tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mangolu Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 250 g un
  • 125 g tereyağı
  • 40 g pudra şekeri
  • 100 ml soğuk su
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 100 ml krema
  • 1 küçük kase şeftali marmeladı
  • 2 mango

Mangolu Tart Nasıl Yapılır?

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi bir yoğurma kabına alıp iyice yoğurun. Hamuru streç film ile sarıp buzdolabında iki saat dinlendirin. Krema ve şeftali marmeladını bir kasede karıştırıp kenara alın. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açın. 16 cm çapında yağlı kağıt serili kelepçeli bir tart kalıbına yayıp çatalla üzerine delikler açın. Kabarmaması için üzerine bakliyat koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip fırından alın. Üzerindeki bakliyatları alıp şeftali marmelatlı kremadan yayın. Üzerine çok ince yarım ay dilimlediğiniz mangoları yerleştirip 15 dakika daha pişirin. Ilık servis yapın.

Mango: Göz sağlığının korunmasına yardımcı olur. Kolesterolü düşürür, tansiyon problemlerinin düzenlenmesine yardımcı olur.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.